Rotterdam
vanaf 24 augustus 2007

Rotterdam: architectuurstad en havenstad.

Bij Galerie Müllerpier zijn nu werken te zien van Victor Elberse, Jaap Muller, Sander F de Wilde en Gineke Zikken. Allemaal leggen ze Rotterdam op een heel eigen wijze vast. Victor Elberse is geïnteresseerd in architectuur en legt gebouwen op bijna impressionistische wijze vast.
Sander F de Wilde gaat filmisch te werk met zijn foto's van de Van Nelle fabriek en het Centraal Station afgedrukt op geborsteld aluminium. Het werk van Gineke Zikken is figuratief maar heeft door de uitsnedes een grote abstratiewaarde. De schilderijen zijn ritmisch en helder van kleur. Jaap Muller werkt in de traditie van de 19de eeuwse Hollandse en Franse stads- en landschapsschilders. Hij kiest daarbij wel als object minder traditionele onderwerpen als verlaten en braakliggende terreinen en industrieel havengebied.

CS / 150x140cm - iprint on alu
Jaap Muller - Hotel New York / 40x50cm - ets Jaap Muller - Zicht vanaf Euromast / 40x50cm - olieverf op doek Sander F de Wilde - Van Nelle / 150x125cm - iprint on alu Sander F de Wilde - CS / 150x140cm - iprint on alu Victor Elberse - Sint Job / cm - olieverf op doek Gineke Zikken - Hapag Lloyd / 70x100cm - olieverf op doek